Foto: Samuel Faber/Pixabay
Foto: Samuel Faber/Pixabay

POLL: Moet zonneakker er wel komen?

Laatste nieuwsberichten
De coalitie van Texels Belang, de VVD en GroenLinks - de basis van het gemeentebestuur in de gemeenteraad - is vorige week geklapt. GroenLinks stapte eruit omdat de andere fracties een minder hoge ambitie hebben op het gebied van duurzame energieopwekking. Ze keerden zich tegen de door GroenLinks gewenste inrichting van een zonneakker aan de Pelikaanweg.

GroenLinks-wethouder Jaap Vlaming blijft aan, maar de fractie voelt zich niet meer gehouden aan het coalitieakkoord. Rest de vraag of het een goed idee was, die zonneakker. GroenLinks vond het verdedigbaar ten opzichte van het landschap en wilde Texelaars de kans bieden aan dit project deel te nemen. De fractie is van mening dat alleen zonnepanelen op daken, waar andere partijen wel voor te vinden zijn, te weinig oplevert.

Wat is uw mening over deze kwestie, het politieke gehakketak even buiten beschouwing latende? Past een veld vol zonnepanelen op Texel? Reageer in onze poll; dat kan tot en met dinsdag! Wilt u een toelichting op uw antwoord geven? Mail dan naar redactie@texelsemedia.nl.