Dinsdag 26 maart

Wadexcursie (Duits)

14:30 uur. Een excursie op het wad; de bodem van de zee. Ontdek wat er allemaal leeft in het slik! Vanaf 7 jr. Info bij Ecomare, T: (0222) 317741, boeken via www.ecomare.nl. Volw. € 13,75, kind € 9,25.


Snuffelmarkt Hulp Oost-Europa Texel

10:00 - 16:30 uur. Stichting Hulp Oost-Europa Texel houdt elke maandag, dinsdag en donderdag een snuffelmarkt in de loods op Maricoweg 5 in Den Burg. Opbrengst is voor transportkosten.


Texels Beleving

10:00 uur. Onze bierelaar neemt je mee in de wereld van Texels bier. Welke ingrediënten gebruiken we, hoe ziet het brouwproces eruit en in welke ketels worden onze bieren gebrouwen? Schilderweg 214 b, Oudeschild. 


Ontdek De Jurk uit het Palmhoutwrak

10:00 uur. Opgedoken uit het 17e-eeuwse Palmhoutwrak, na 4 eeuwen op de bodem van de zee: een prachtige zijden jurk. Deze vond was wereldnieuws, een unieke gebeurtenis. Bewonder De Jurk bij Museum Kaap Skil.


Verhalenverteller TESO-paviljoen Flora

10:00 uur. 10.00. Vandaag is onze verhalenverteller aanwezig in het nieuwe TESO-paviljoen. Bezoek deze bijzondere expositie en luister naar verhalen over de geschiedenis van de veerdienst. Uniek op Texel.


Galerie Texel Woodart in Midden-Eierland

11:00 uur. Galerie Texel Woodart aan de Hoofdweg 90 in Midden-Eierland is uniek in haar soort. Piet de Bruin is houtkunstenaar/designer. Hij maakt houten sculpturen, lampen en tuinbanken. Van harte welkom!


Schilderijen Greet Swabedissen

11:00 uur. Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij Boerderijcamping "De Vrije Vogel", net buiten Oudeschild aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.


Bezoek de Texelse Modelspoorclub

19:30 uur. Bij de Texelse Modelspoorclub in Den Burg zijn diverse modelsporen te bewonderen. Bezoekers welkom bij het Schietsportcentrum (t.o. VVV Texel). Elke dinsdag en donderdag. Entree € 2,50.


Alzheimer Café - Christa Reinhoudt

19:30 uur. In het Alzheimercafé in De Buureton deze keer als gastspreker ervaringsdeskundige Christa Reinhoudt, die op 47-jarige leeftijd de diagnose ziekte van Alzheimer kreeg. Toegang vrij.

Woensdag 27 maart

Kunst in voormalige schapenschuur

7:00 uur. Het Boetje van Klemat biedt onderdak aan expo het 'Hart van Venus'. Een monumentale kunstinstallatie van schapenwol vervaardigd door Ericka Voortman. Dagelijks open. Stolpweg 20, Den Hoorn.


Boer Jens: lamsvlees-eieren-wol

9:00 - 17:00 uur. Boer Jens verkoopt lamsvlees, ruwe wol, breiwol en eieren van eigen dieren op zijn boerderij aan de Oosterweg 26 bij Oost. Ma.-za., als de vlag hangt. www.boerjens.nl.

In Bloei

11:00 uur. Sneeuwklok, tulp en hyacint figureren in keramiek en op schilderij en vaas. 11 kunstenaars tonen nieuw werk. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is geopend van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.


'Gedachtes' - expositie Jos Vloemans

11:00 uur. 'Gedachtes', expositie Jos Vloemans. Boeiend werk van een eigenzinnig (Texels) kunstenaar. Opening 2 maart 17 uur, daarna t/m 1 april dagelijks 11-16 uur in De Vermaning, Diek 11a, Den Hoorn.


Rondleiding Wereldreis bij MKS

12:00 uur. In de tentoonstelling Wereldreis bij Museum Kaap Skil valt zoveel te ontdekken! Met een gids zie je altijd nét wat meer, dus maak gebruik van de gelegenheid en sluit je aan bij de gratis rondleiding.