Zondag 24 maart

De Zestig van Texel 2024

Vandaag vindt het loopevenement De Zestig van Texel plaats. Inschrijving is gesloten omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Meer info: www.dezestigvantexel.nl.


De Poppendokter

11:00 uur. Vandaag opent de Poppendokter zijn praktijk op Vakantiepark De Krim. Kinderen kunnen gratis met hun pop of knuffel bij de poppendokter langs voor een reparatie, een pilletje of een pleister.


'Gedachtes' - expositie Jos Vloemans

11:00 uur. 'Gedachtes', expositie Jos Vloemans. Boeiend werk van een eigenzinnig (Texels) kunstenaar. Opening 2 maart 17 uur, daarna t/m 1 april dagelijks 11-16 uur in De Vermaning, Diek 11a, Den Hoorn.


Schilderijen Greet Swabedissen

11:00 uur. Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij Boerderijcamping "De Vrije Vogel", net buiten Oudeschild aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.


Palmpaasoptocht Den Burg 2024

13:30 uur. De dorpscommissie van Den Burg houdt de jaarlijkse palmpasenoptocht vanaf De Buureton (Beatrixlaan 43) begeleidt door de SOS-band uit De Koog. Na afloop drinken en wat lekkers; deelname is gratis.


Jazz in De Zwaan

15:00 uur. De Texelse Jazzband Eline speelt in De Zwaan. Zwoele jazz, bossanova en struts worden met elkaar afgewisseld en zo is er voor iedereen wat. Toegang is gratis. 


Jazz: Lilian Vieira Trio

16:00 uur. In De Waldhoorn in den Hoorn speelt Lilian Vieira met haar Brazil Electro formatie Zuco103. Het optreden is onderdeel van Jazz on the Waves. Kaarten à € 20,- via jazzonthewaves@gmail.com..


Maandag 25 maart

Kunst in voormalige schapenschuur

7:00 uur. Het Boetje van Klemat biedt onderdak aan expo het 'Hart van Venus'. Een monumentale kunstinstallatie van schapenwol vervaardigd door Ericka Voortman. Dagelijks open. Stolpweg 20, Den Hoorn.


Beklim de vuurtoren

10:00 - 17:00 uur. Beklim de vuurtoren, op de noordpunt van het eiland. Koop een ticket met tijdslot op vuurtorentexel.nl en geniet van het uitzicht over Texel, de Wadden- en de Noordzee.


Snuffelmarkt Hulp Oost-Europa Texel

10:00 - 16:30 uur. Stichting Hulp Oost-Europa Texel houdt elke maandag, dinsdag en donderdag een snuffelmarkt in de loods op Maricoweg 5 in Den Burg. Opbrengst is voor transportkosten.


Inbreng kleding Hulp Oost-Europa Texel

10:00 uur. Inbreng kleding Hulp Oost-Europa Texel, iedere maandag en donderdag in de loods aan de achterkant van Maricoweg 5 in Den Burg. Afslag bij TCA tegenover de Sligro; einde weg linksaf tot eind.


Huifkartocht Slufter

10:00 en 14:00 uur. De Jan Plezier vertrekt v.a. de Nikadel in De Koog; een huifkartocht door duinen, de Nederlanden en de Muy naar het strand van de Slufter met. Ma. t/m za. Res. T: 06-20097793.


Zeehondentocht met Het Sop

11:00 uur. Met een kleine groep van maximaal twaalf man wordt naar een eiland gevaren waar zich veel zeehonden bevinden.


Grote wekelijkse Rommelmarkt Den Hoorn

11:00 uur. In en bij de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3-B in Den Hoorn is iedere maandag van 11:00 tot 16:00 uur een grote rommelmarkt. De opbrengst is ten bate van onderhoud van het Hoornder kerkje.